Latin-Amerikában távcsővel

Latin-Amerikában távcsővel

Szerencsére Bogotában van rendes techno - Bogota, Kolumbia

2022. március 24. - danimadarasz

Kolumbiai tartózkodásom alatt csillagtúraszerűen tolom, tehát valamennyi időre elmegyek a vadonba kismadarakat hajkurászni, aztán ha elfogy a tiszta ruha, akkor visszamegyek a civilizációba mosni meg pihenni kicsit. Most Bogota a bázisom. Mióta itt vagyok, már jópár napot eltöltöttem Bogotában. Aki nem kolumbiaival eddig beszéltem Kolumbiában, ha szóba jött, mindenki Medellinre esküdözött, hogy az mennyire jó város. Medellin jó, meg izgi, meg minden, de nekem Bogota jobban bejön. 

Látnivalók: Nem írnék le mindent, de a városközpontnak nevezhető La Candelaría nagyon pöpec hely, Medellin történelmi központjával egy lapon se lehet említeni. Gyarmati időszakban épült városrész, menő és hangulatos helyekkel, a legtöbb látnivaló is itt található. Konkrét látványosságok közül a kedvencem a Botero Múzeum volt, tényleg állat. Nem csak latin viszonylatban, hanem amúgy is. Ráadásul három múzeum együtt és nem kizárólag képzőművészet. Mindez fullingyen, mindenkinek. Kiemelném még az amúgy nem túl ismert Observatorio de Colibiries-t, ami egy birtok tele kolibrietetőkkel. Néhány méterről lehet több, mint 10 faj kolibrit megfigyelni. Csomó helyen vannak ilyen kolibrietetők, nekem is ez már a negyedik volt Kolumbiában, de szerintem király, hogy közvetlen a főváros mellett van. A központból kevesebb, mint egy óra autózással elérhető. 

Praktikus infók: Közlekedés - Bogotában metró nincs, csak transmilenio, ami szinte ugyanaz, kivéve, hogy busz és a felszínen megy. Saját úthálózata van, ahova más nem nagyon mehet be, úgyhogy nagyon gyors, mintha tényleg metró lenne. Az egyéb buszok azok már kicsit más tészta, nagyon lassúak vagy ha nem, akkor kicsit kalandtúra/hullámvasút rajtuk csapatni. Idő, mire felveszi az ember a ritmust. Uber és taxi van (Tappsi Easy app erősen ajánlott), nagyon olcsó, úgyhogy érdemes gyakran használni, nemcsak kényelmi, de neccesebb részeken biztonsági megfontolásokból is, éjszaka mindenhol. Apropó, biztonság. Vannak nagyon jó kerületek, ami tök Európa, de vannak olyanok, ahol nappal is kapkodtam a lábam. Észak biztonságosabb, délen vannak a parább részek. Mindenki azt mondta, hogy általánosságban Bogota biztonságos, de meglepően sok embert ért negatív élmény körülöttem, úgyhogy azért jobb észnél lenni, na. Éjszaka meg csak uber/taxi. A helyiek is taxiznak diszkóba menet. 

Éjszaka: Nem vagyok már mai csirke, de azért hébe-hóba még alámkap a szél, amikor összefújja a szemetet és ennek nagyon örülök. Gyakran úgy alakul, hogy amikor elkezdődik az utazóközösségben az agyalás, hogy akkor mi legyen este, akkor végül mindig ott ülök kezemben egy söcivel a taxiban azzal a néhány arccal, akik nem mentek alukálni, hanem inkább az éjszakába. Aztán másnap szép lassan összegyűlik a gyűrött társaság a cigizős teraszon, azt megy a sztorizgatás, hogy ki hogy ért haza meg amúgy kivel mi volt, mindenki megvan-e. Habár már öreg vagyok, mint az országút, de valahogy gyakran belesétálok véletlen ezekbe a dolgokba. Mint ahogy Bogotában is megesett, nem egyszer. Micsoda szerencse, hogy így alakult, azért jó móka ez. Ráadásul a bogotai éjszaka, legalábbis, amit eddig láttam belőle, nagyon adja, ami szórakozóhelyet eddig láttam, azok kifejezetten királyak.

A latin világban jelenleg a regeton az egyes számú műfaj, ami nekem sajnos annyira nem zsánerem. Nem ez az első utam a latin világba és eddig mindig kihívás volt a szívemnek kedves zenét találni, sokszor nem is sikerült. Szerencsére Bogotában van rendes techno és nem is egy helyen. Persze aki más műfajt szeret, valószínűleg az se fog csalódni. Tudják ezek a kolumbiaiak, hogyan kell szórakozni. Egy tipp: a Theatrón-t muszáj útbaejteni, ha belemegy az éjszakába az ember. A minden túlzás nélkül kilométeres sor riasztó, de nagyon gyorsan halad. Arra kell csak figyelni, hogy legyen innivaló az embernél arra fél órára, nehogy kiszáradjon sorbanállás közben. A hely maga pedig Latin-Amerika egyik legnagyobbja, 12 teremmel, köztük egy-két egészen naggyal, tetőterasszal, és még a dizájn se rossz. Főleg regeton van, de nem kizárólag. Fontos éjfél előtt odaérni, mert utána gyakran teltház lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://danimadarasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4817787936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása