Latin-Amerikában távcsővel

Latin-Amerikában távcsővel

Puerto Iguazu, Argentína

2017. április 05. - danimadarasz

Puerto Iguazu Argentína Misiones provinciájának a turistaközpontja, a paraguayi-brazil-argentin hármas határ argentin oldalán. Népszerűségét annak köszönheti, hogy közel van az Iguazu Nemzeti Park legfontosabb látványosságához, a Cataratas-hoz, ami nem más, mint hatalmas és igen látványos vízesések csoportja az argentin-brazil határon. A nagyobb, látványosabb felét az argentinok kapták, így a turisták többsége is az argentin oldalra érkezik. Ennek megfelelően rengeteg különböző kategóriájú szállás, étterem és egyéb, a turizmusra épülő üzlet határozza meg a városképet.

Az Iguazu Nemzeti Park olyan félórányi buszozásra van Puerto Iguazutól. A nem túl olcsó beugróért cserébe jól kiépített infrastruktúra, hagyományos és kevésbé hagyományos, az esőerdő és a víz fölé betontalapzatokra emelt vasrácsfolyosók várják a látogatókat. A parkban van kisvasút és egy komp is egy szigetre, ezek használata is benne van az árban. Balszerencsémre érkezésemkor a látogatható terület kábé fele zárva volt egy puma felbukkanása miatt, és ezért az esőerdei élővilág szempontjából érdekesebb hagyományos ösvényekre nem tudtam bemenni, csak a vasrácsfolyosókra, de nem panaszkodhatok, mert ezek a folyosók vezetnek keresztül a leglátványosabb részeken. Elég jól néz ki a hely, nagy élmény volt. A lezárások miatt az érkező turisták tömegének a normális terület felén kellett osztoznia, ami miatt néha kifejezetten zsufi volt, de a tömeg nem zavarta a coati, azaz ormányos medve csapatokat. Néha a kevésbé kényelmes esőerdei talaj helyett az embereknek fenntartott ösvényeket használták kaja és mindenféle maradékok után kutatva ezek a baromi aranyos állatok.

Szinte mindenki a vízesések miatt jön Puerto Iguazuba, de ezen kívül is van néhány program, hogy a turisták minél több napot töltsenek itt. Vagy valami ilyesmi. Van egy szuper kolibrikert, ahol centikről lehet gyönyörködni ezekben a gyönyörű madarakban. Lehet nézni állatmenhelyet, vagy a közeli Wanda nevű település mellett lévő drágakőbányákat. A guaraní indiánok közösségeibe is el lehet látogatni, bár ez nekem nem jött be annyira, de lehet csak nem sikerült jó idegenvezetőt kifognom.

_mg_1392.JPG

Ilyen etetőkön bandáznak a kolibrik a kolibrikertben

Másik nagyon népszerű program átugrani a hármashatár paraguayi oldalán fekvő Ciudad del Este városba, ahol minden sokkal olcsóbb, mint a másik két országban. Annyira sokkal olcsóbb minden, hogyha valaki átugrik, érdemes még a napi bevásárlást is ott megejteni. A bevásárlókörút elsősorban az argentinok között nagyon népszerű. Sokan jönnek csak azért Puerto Iguazuba, hogy nagyobb tételben vásároljanak Ciudad del Estében, aztán eladják Argentínában sokkal drágábban, egy kis extrabevételhez jutva. Puerto Iguazuból van menetrendszerinti járat pár száz forintért (természetesen HP-ban, azaz helyi pesóban), ami Brazílián keresztül visz kevesebb, mint egy óra alatt Paraguayba. Egy helyi buszjeggyel három ország. Nem tudom, hogy mennyire gyakori az ilyesmi, de szerintem vicces. Ellenőrzés határátlépéskor szerencsére csak Argentínában van és ott is nagyon gyorsan lezavarják.

A bejegyzés trackback címe:

https://danimadarasz.blog.hu/api/trackback/id/tr2812402289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kun andras 2017.04.06. 09:35:25

A vízesést érdemes megnézni a brazil és az argentin oldalról is. És érdemes elmenni Itaipuba is a vízierőműhöz.
süti beállítások módosítása