Latin-Amerikában távcsővel

Latin-Amerikában távcsővel

6 tipp az olcsó repjegyhez

2016. november 19. - danimadarasz

Kevés pénzből gazdálkodok, úgyhogy elég alaposan körbejártam a kérdést, hogy a lehető legolcsóbb repjegyeket találjam meg. Megpróbálom összesen 6 pontba szedve összeszedni a tapasztalataimat. Biztos sokan vannak, akik próbbak ebben a témában és lehet, hogy sok újdonságot nem fogok leírni, de hátha valakinek segítséget nyújt ez a néhány tipp az olcsó repjegyek megtalálásában és így több pénze maradhat más hasznosabb dolgokra, például piára.

Tipp 1: minél több járatösszehasonlító oldalt figyelj párhuzamosan.

Elég sok nagy járat összehasonlító oldal létezik már, ilyen népszerű honlapok például a momondo.com és a skyscanner.com/net, a kábé hazaiak közül pedig a pelikan.hu. Eddig ezek közül szimpátia alapján az egyik mellett letettem a voksomat, és a kereséseim során a többi oldalt nem is néztem, de rájöttem, hogy ez nagy hiba. Nem tudom, hogy működnek ezek az oldalak, de sokszor ugyanazokra a járatokra nem is kicsit eltérő árakat dobtak ki az oldalak. Megtörtént velem, hogy tökéletesen ugyanarra a foglalásra a momondo-n és a skyscanneren kb 80%-kal többe került a jegy, mint, az adioso.com-on, szóval érdemes figyelni. Ezeken az oldalakon a fare alert értesítések is okos dolognak tűnnek, bár személy szerint gyakorlati hasznom még nem volt belőlük.

Tipp 2: ha van rá lehetőséged, akkor nézd meg az utazásod vállalható időintervallumán belül az összes napra a járatokat. Valahol be lehet állítani az időszakos keresést (például az adioso.com), míg máshol végig kell kattintgatni a napokat.

Ha nem vagy politikus vagy más szoros időbeosztású nagyon fontos ember és megteheted, hogy az elutazás/hazaérkezés napját néhány napos intervallumon belül tologathasd, akkor érdemes lehet megnézni a jegyárakat plusz-mínusz egy-két napra is a kinézett dátumokhoz képest. Ehhez nyújt kiváló segítséget az adioso.com oldal, ahol többnapos intervallumot is meg lehet adni amiben kikeresi a legolcsóbb jegyet (természetesen utána ezt az árat is érdemes összevetni a népszerűbb járatösszehasonlító oldalak ajánlataival az adott napra, ld. 1. pont).

Tipp 3: Távoli célpontoknál nézd meg, hogy bécsi, vagy egyéb olcsón és egyszerűen elérhető városokból mennyiért adják a repjegyet.

Sok oldalon már alapból van lehetőség annak a beállítására, hogy a közeli reptereket is nézze a repjegyek keresésekor, azonban a honlapok sokszor nem veszik azokat a reptereket figyelembe, amik tényleg szóba jöhetnének. Például budapesti indulásnál a honlapok általában nem veszik számításba a bécsi indulást, azonban távolabbi célpontoknál teljesen ésszerű döntés lehetne bevállalni egy buszos/vonatos Budapest-Bécs transzfert, ha így sok tízezer forintot lehet spórolni a repjegyen. Bécsből sokszor jóval olcsóbban lehet utazni távoli célpontokra, mint Pestről. Ha hosszabb útról van szó és belefér az időbe, akkor érdemes lehet megfontolni az olcsó fapados célpontokról történő indulást is, főleg ha pont olyan időszakban akar valaki utazni, amikor néhány nagyobb város bagóért elérhető Budapestről fapadossal.

Tipp 4: Főleg távoli célpontoknál érdemes szétnézni, hogy van-e esetleg olcsóbban elérhető város a célállomás közelében.

A szomszédos városok számbavétele jól jöhet a célpontoknál is. Például ha valaki Bostonba akar menni, azt úgy is megteheti, hogy New York-ba repül, ahova Bostonhoz képest sokszor lehet meglehetősen olcsón repjegyet kapni, aztán egy hosszú, de pár tíz dolláros buszúttal átmegy Bostonba. Jó, ez nem a legjobb példa, de ugyanez igaz lehet például a Valencia/Alicante vagy a Montevideo/Buenos Aires párosításnál is.

Tipp 5: Ha készen állsz az utazásra (főleg ha még nincs meg pontosan hogy hova, de ha nem, akkor is), figyeld és kövesd a legjobb error fare és egyéb akciós repjegy oldalakat: secretflying.com, happy low cost, esetleg repjegyportal.hu és amint felbukkan a tökéletes ajánlat, egyből csapj le rá ☺

Egész sok error fare és a különösen olcsó ajánlatokat összegyűjtő honlap és/vagy FB oldal létezik már. A külföldiek közül a leggyorsabb és legjobb talán a secretflying.com, de jó oldalak még például a happy low cost és guía low cost is. Ez utóbbi kettő főleg spanyolországi indulással dobál fel ajánlatokat, de nem kizárólag. Természetesen ezeken kívül is léteznek még ilyen oldalak, csak lusta vagyok bemásolni őket. Magyar nyelven a repjegyportal.hu-t érdemes figyelni, de úgy néztem, hogy oda néhány órával a secretflying és a happy low cost után jelennek meg a legjobb ajánlatok, ami egy néhány helyre vonatkozó, pár óráig elérhető error fare esetében nem a legjobb tulajdonság.

Tipp 6: ha valakitől tuti tippet hallasz a foglalás módszeréről, lehet, hogy általában tényleg működik, de azért ne vedd örökérvényű aranyszabálynak.

Több helyről hallottam vagy olvastam már olyan aranyszabályokról, amelyek mind az olcsó repjegyhez segítenek hozzá. Lehet, hogy ezek igazak, de szerintem azért nem biztos, hogy kizárólag ezekre kell hagyatkozni. Ilyen mondás például, hogy kedden este kell foglalni a repjegyet, mert akkor a legolcsóbb (lehet, hogy néha így van, de nálam például egyszer pénteken, máskor pedig csütörtökön volt a legolcsóbb a jegy). Vagy erre példa az a szabály is, hogy két hónappal indulás előtt kell foglalni (lehet, hogy általában működik, de nagyon sok a kivétel).

A bejegyzés trackback címe:

https://danimadarasz.blog.hu/api/trackback/id/tr5311972946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.11.20. 12:08:08

+1 tipp: az árösszehasonlító oldalak mellett nézd meg az adott légitársaság honlapján is az árakat, mert ott sokszor olcsóbbak az akciós jegyek.
süti beállítások módosítása