Latin-Amerikában távcsővel

Latin-Amerikában távcsővel

Bevezető

2016. november 03. - danimadarasz

Legutóbbi, madridi kiruccanásom óta lehúztam öt évet a mókuskerékben, úgyhogy éppen itt van az ideje egy újabb utazásnak. Nyugaton van egy fantasztikus szokás, a gap year, ami annyit tesz, hogy mindenféle emberek gondolnak egyet, azt amikor elegük lesz a mókuskerékből, elzúznak valahova egy évre a félretett pénzükből egy kicsit feltöltődni. Tudomásom szerint ez a szokás nem túl elterjedt itthon, pedig szerintem nem nagyon lehetne olyan embert találni, aki szerint hülyeség lenne. Szerencsésen úgy alakultak a dolgok, hogy most belevághatok egy ilyenbe, és ha nem is egy évre, de néhány hónapra biztos. Úgyhogy irány Dél-Amerika.

Szerencsére nem kellett elfelejtenem a kispénzű egyetemistaként elsajátított csóróskodási képességeimet a közigazgatásban töltött öt év alatt sem. Úgyhogy habár nincs annyi zsém, mint a nyugatiaknak, ezért szerintem majd valahogy alakulni fognak a dolgok annak ellenére is, hogy elvileg drága országokba készülök.

Ami eddig tutinak látszik, hogy Argentínában kezdek egy hosszabb önkéntes madarászmelóval szállásért és kajáért cserébe, a többi meg majd kiderül. Terveim persze vannak. Jó lenne elmenni Tűzföldre, meg Santiago de Chile éjszakai életéről is jókat hallottam, Uruguay meg elvileg a legkellemesebb és legeurópaibb Dél-amerikai ország, stb.. Nagyon sok minden múlik majd azon, hogy milyen infókat és tippeket kapok majd a helyiektől, vagy hogy kikkel fúj majd össze a szél. Jó lenne megtalálni az egészséges egyensúlyt a madarászás, a túrázás, a szórakozás, a kultúra és a lazulás között. Szinte biztos, hogy kocsit és guide-ot nem tudok majd bérelni, úgyhogy madaras szempontból világmegváltásra azért nem számítok. A kulináris kalandozások a messzeföldön híres argentin steak-ek felfedezése helyett a szupermarketekben fellelhető egzotikus gyümölcsök és olcsóbb felvágottak kipróbálásáig fognak terjedni az esetek többségében, és kulturális témában is erős túlsúly lesz az ingyenes programok javára, de ez nem is baj. Szóval nagyon úgy fest, hogy idénre megúszom a pesti telet (ott épp most indul a nyár) és egy időre lelépek. Hogy pontosan merre és meddig, az majd kiderül. Az első megálló Argentína.

A bejegyzés trackback címe:

https://danimadarasz.blog.hu/api/trackback/id/tr9711928689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása