Latin-Amerikában távcsővel

Latin-Amerikában távcsővel

Dél-amerikai madarak szemből galéria

2017. április 14. - danimadarasz

Próbáltam bővíteni a két éve otthon megkezdett madarak szemből fotógyűjteményemet itt is. Nem is gondoltam volna mennyire baromi nehéz szemből fotózni madarakat, ha nem fogom közben a lábukat. Szóval dél-dél-amerikai madarak szemből galéria:

A bejegyzés trackback címe:

https://danimadarasz.blog.hu/api/trackback/id/tr3212425329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2017.04.14. 20:02:40

Több fotón zavaró a nagyon kicsi mélységélesség, a madár csőre ugyanis teljesen elmosdik, az "arca" közepén egy kivehetetlen folt van, ami így képinformáció nélküli, gyakorlatilag használhatatlan képrészlet. Ezt nyilván a nagy gyújtótávolság okozza (mármint a kis mélységélességet), így sok esetben, ha nagyon messziről fotózunk, nem szerencsés ez a kompozíció.

Egyébként én azt szoktam csinálni madár (és egyéb állat) fotózásakor, hogy miután beállítottam az expozíciót, füttyentek/cuppantok egyet, amire a madár felfigyel és így egy másodpercig mozdulatlan marad, ami bőven elég a fotózáshoz. Mivel gyakorlatilag csak városban fotózok madarakat, azok így közel vannak hozzám, így nem tudom, hogy ez hogyan működik a természetben, főleg nagyobb távolságokról. De, mivel vadászok is használják ezt a trükköt, gyanítom, hogy hasznos lehet.

Infamous 2017.04.14. 21:02:03

Ne rágd a körmöd!

gigabursch 2017.04.14. 21:21:32

Csak én érzem úgy, hogy a legtöbbnek azért van valamilyen magyar neve is?
Vagy csak az Attenborough filmek szinkronizálásakor tudják ezt megoldani?

Kérlek egészítsd ki ezeket a szép állatokról készült szép képeket.
Előre is köszi!

Pipas 2017.04.15. 09:57:33

Király képek. Mondjuk a mélységélesség nekem is feltűnt, de azért tetszettek!
süti beállítások módosítása